Slot ziet trainerschap Liverpool zitten

Romano komt met update over Slot: Feyenoord-coach ziet Liverpool-stap wel zitten

23 april om 19:03
Laatste update: 24 april om 12:04

Fabrizio Romano heeft dinsdag een update gegeven na zijn eerdere nieuws over de interesse van Liverpool in Arne Slot. De Feyenoord-coach zou zelf welwillend tegenover de overstap staan en er zal binnenkort nog een gesprek tussen club en trainer plaatsvinden.

Slot zou enorm gewaardeerd worden door de clubleiding van Liverpool, die dus spoedig nog een keer met hem om de tafel wil. In dat volgende gesprek willen de leiders van de Engelse club nog meer belangrijke punten van het project bespreken met de Nederlander. Slot is dus een concrete optie om opvolger van Jurgen Klopp te worden bij Liverpool.

Na het grote nieuws dat Slot in gesprek zou zijn met Liverpool, kwam naar buiten dat er meerdere clubs geïnteresseerd waren. Ook Bayern München en FC Barcelona zouden volgens ESPN de Feyenoord-coach op de korrel hebben. De Rotterdammers hebben geen afkoopclausule in het contract van Slot, dus kunnen ze zelf een vraagprijs bepalen. Die zou volgens Engelse media op meer dan tien miljoen euro liggen.

Slot gaf zelf eerder al aan dat zijn volgende stap naar het buitenland zal zijn. Al in mei 2023 liet hij zich kort uit over zijn toekomst. "De volgende stap zou niet een andere club in Nederland zijn. Als dat de volgende stap zou zijn, zou ik in de komende jaren gefaald hebben. De volgende stap is logischerwijs het buitenland. Ik heb altijd gezegd dat de beste competitie in het buitenland de Premier League is, maar gekeken naar Italië zie je dat ze een club in elke Europese finale hebben. Dus er zijn meer landen om in de toekomst naartoe te gaan."