'Ajax geeft gas: Potter komt snel naar Amsterdam'

'Ajax geeft gas: belangrijkste trainerskandidaat vandaag of morgen in Amsterdam'

24 april om 19:14
Laatste update: 24 april om 19:39

Ajax geeft gas voor Graham Potter. Dat meldt ESPN, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van de Amsterdamse club tegen Excelsior. Mogelijk zit de Britse trainer woensdagavond zelfs op de tribune.

"Het gonst van de geruchten", meldt ESPN-verslaggever Christian Willaert vanuit de Johan Cruijff ArenA. "Ajax maakt werk van de trainer voor volgend jaar en zou zeer serieus spreken met Graham Potter. Sterker nog, hij zou vandaag of morgen al in Amsterdam zijn. Misschien zien we hem straks zelfs wel op de tribune..."

Het nieuws over het vermeende bezoek van Potter aan Amsterdam is opmerkelijk, omdat zijn komst twee weken geleden nog spaak leek te lopen. De oud-trainer van onder meer Chelsea en Brighton zou na de schorsing van Alex Kroes, met wie hij veel contact had, de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken.

Ajax probeert de deal, die op dat moment in de afrondende fase zou zijn geweest, nu toch weer vlot te trekken. "Dat gebeurt onder leiding van directeur voetbal Marijn Beuker", aldus Willaert. Op de achtergrond is ook een terugkeer van algemeen directeur Kroes niet uitgesloten.