VI: Ajax en Potter weer in gesprek

VI: Ajax en Potter weer in gesprek, club en trainer hebben meer opties

24 april om 20:21
Laatste update: 24 april om 23:57

Ajax en Graham Potter zijn weer in gesprek, bevestigt Voetbal International. De 48-jarige Engelsman is gevraagd om zijn beslissing te heroverwegen en dat blijkt niet aan dovemansoren gericht.

Ajax was ver met Potter, tot algemeen directeur Alex Kroes werd geschorst. De Britse trainer besloot dat het door de grote onrust in de Johan Cruijff ArenA geen goed moment was om in te stappen. Inmiddels is er volgens VI toch weer een opening ontstaan, nadat Ajax opnieuw aanklopte bij Potter. 'Nieuwe gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden', klinkt het.

ESPN meldde woensdagavond dat Potter woensdagavond mogelijk op de tribune zit tijdens Ajax - Excelsior. Hij is volgens Engelse berichten uitgenodigd door Kroes, die sinds zijn schorsing 'gewoon' elke thuiswedstrijd plaatsneemt in de Johan Cruijff ArenA. Het is geen geheim dat de twee een bijzonder goede klik hebben.

Van een done deal tussen Ajax en Potter lijkt nog geen sprake. Voor de trainer liggen meer kapers op de kust, terwijl ook de Amsterdamse club een aantal opties achter de hand heeft. 'Mochten de gesprekken alsnog stranden, dan kan Ajax snel doorschakelen', schrijft VI. Potter zit sinds zijn veelbesproken ontslag bij Chelsea, precies een jaar geleden, zonder club.