Baas niet uit focus gebracht door 'Ajax-spelletjes'

'Ajax-spelletjes' mochten niet baten: 'Gelukkig was ik hem te slim af'

25 april om 11:19

Er was Ajax veel aan gelegen om Julian Baas uit de concentratie te halen toen hij mocht aanleggen voor een strafschop, maar de middenvelder van Excelsior faalde niet en schoot raak. In gesprek met RTV Rijnmond gaat Baas in op het moment en vertelt hij hoe hij zijn rust wist te bewaren.

"Het duurde natuurlijk wel erg lang voordat we hem kregen, dan ga je toch nadenken wat je gaat doen", vangt Baas aan als hem wordt gevraagd naar wat er door hem heenging toen hij de penalty mocht nemen. "Uiteindelijk worden er allerlei spelletjes gespeeld door de keeper en andere spelers van Ajax. Door te zeggen in welke hoek je gaat schieten of door het midden, dat soort dingen. Uiteindelijk heb ik het hoofd koel gehouden en mijn werk gedaan."

"Gewoon vertrouwen op jezelf en van tevoren weten wat je gaat doen", antwoordt Baas op de vraag hoe hij omging met de situatie. "Op het moment dat ik daar ging staan wist ik wat ik ging doen en ik denk dat dat goed heeft uitgepakt. Het is ook een keeper met heel veel ervaring die is meegeweest naar het WK (Gerónimo Rulli, red.), dus die weet vast wel hoe zo'n penalty werkt. Gelukkig was ik hem te slim af", besluit de middenvelder, die de Johan Cruijff ArenA uiteindelijk verliet met een punt, na een 2-2 gelijkspel.