Done deal: Slot verruilt Feyenoord voor Liverpool

Helemaal rond: Slot verruilt Feyenoord voor Liverpool en volgt Klopp op

20 mei om 18:00
Laatste update: 20 mei om 18:35

Het is officieel: Arne Slot is de nieuwe manager van Liverpool. Hij maakte het seizoen af bij Feyenoord en volgt vanaf de zomer Jürgen Klopp op.

Slot heeft op Anfield zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. Feyenoord blijft niet met lege handen achter: Liverpool maakt twaalf à dertien miljoen euro over naar De Kuip, waar Slot nog twee jaar vastlag. Hij is nu de duurste trainer in de Nederlandse geschiedenis. De clubs doen overigens geen mededelingen over bedragen. Per 1 juni gaat Slot aan de slag op Anfield. Het enige wat nog rest is een werkvergunning.

Slot is de opvolger van Klopp, die begin dit jaar zijn vertrek aankondigde. De populaire Duitser stond negen jaar aan het roer en werd de enige Liverpool-manager die de vier grote prijzen allemaal veroverde (Champions League, landstitel, FA Cup en League Cup).

Feyenoord raakt niet alleen Slot kwijt aan Liverpool. Sipke Hulshoff verhuist ook naar Engeland. Hij wordt net als bij Feyenoord de eerste assistent-trainer. Ook Ruben Peters, Head of Performance van Feyenoord, maakt de overstap. De komst van dat duo wordt nog niet bevestigd door Liverpool

Slot komt op Anfield drie Nederlandse spelers tegen: Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en aanvoerder Virgil van Dijk. De landstitel is dit seizoen niet naar Liverpool gegaan. The Reds waren de laatste weken beroerd in vorm en werden al uitgeschakeld in de FA Cup en Europa League. Wel werd in februari de League Cup gewonnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)