'Ik denk dat ik toen terecht ben weggestuurd bij Ajax, was niet een van de besten'

'Ik denk dat ik toen terecht ben weggestuurd bij Ajax, was niet een van de besten'

28 april - 08:32
38

Philippe Sandler is niet bezig met alle lof die hij ontvangt van andere mensen. De verdediger draait een uitstekend seizoen met NEC en hij heeft het erg naar zijn zin in Nijmegen. Daarnaast gaat hij in op zijn vertrek uit de Ajax-jeugdopleiding en zijn periode bij Manchester City.

"In de jeugd was ik niet een van de besten in onze lichting", blikt een realistische Sandler terug in gesprek met de NOS. "Het was ook wel een goede lichting met Nouri, Van de Beek, Bergwijn, Cerny. Die waren toentertijd beter dan ik was. Ik denk dat ik toen terecht ben weggestuurd bij Ajax."

Sandler tekende vervolgens een contract bij PEC Zwolle, waar hij in zijn tweede seizoen een basisplaats veroverde in het eerste elftal. Het zorgde voor interesse bij Manchester City, waar de verdediger weinig minuten heeft gemaakt. Toch kijkt hij met tevredenheid terug op zijn tijd in Engeland. "Het is sowieso mooi als zulke clubs interesse in je hebben. En ik mag er trots op zijn dat ik mijn debuut heb gemaakt bij Manchester City."

Feyenoord nam hem ruim twee jaar geleden transfervrij over, maar door fysieke problemen werd dat nooit een succes. Bij NEC maakt Sandler een goede ontwikkeling door, ook omdat er aandacht ligt op zijn fitheid. "Dat was ook het plan toen ik hier tekende", legt hij uit. "Fit worden en wedstrijden spelen. En dat gaat aardig goed. Ik geniet onwijs. We hebben een leuk team, leuke fans. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin."

Bij NEC maakt Sandler dit seizoen een uitstekende indruk en hij kan rekenen op veel complimenten van buitenaf. "Ik lees niet veel. Mensen mogen schrijven wat ze willen. Maar ik ben daar niet echt mee bezig", reageert de 27-jarige centrumverdediger. "Het is leuk als mensen positief zijn en vinden dat je goed speelt. Maar ik trek mij meer aan van de mensen om mij heen, mensen die ik goed ken."