Taylor over fluitconcerten bij Ajax

Taylor spreekt zich uit: 'Toen dacht ik: krijg allemaal de pleuris'

13 mei om 11:21

Kenneth Taylor is juist na de fluitconcerten die hij van de Ajax-supporters te verduren kreeg vrijer gaan voetballen. De 21-jarige middenvelder heeft desondanks geen goed woord over voor de fluitende fans, want het gaat spelers niet in de koude kleren zitten, benadrukt hij.

"Ik kijk vaak wel echt naar mezelf en nooit naar anderen, omdat ik alleen mezelf in de hand heb. Waarom ik werd uitgefloten, dat weet ik niet", vertelt Taylor in gesprek met AT5. "Als ik supporter was geweest, zou ik nooit mijn spelers uitfluiten. Ik weet wat het met een jongen doet. Als iemand gaat fluiten, ga je er niet beter van spelen. Niet alleen in mijn geval, maar in het algemeen. Ik snap dat ze hun onvrede willen uiten, dat is ook hoe voetbal werkt. Alleen zou ik het zelf niet doen."

"Toen het bij mij gebeurde, dacht ik: Krijg allemaal maar de pleuris, nu doe ik wat ik zelf wil", vervolgt Taylor zijn verhaal. Daardoor had het voor de viervoudig Oranje-international toch nog een positief effect, want zijn vorm verbeterde. "Het kon niet erger zijn dan dat. Sindsdien ben ik veel vrijer gaan voetballen. Ik weet wat ik kan en wat ik doe op het veld. Ik speel voor het team en ook voor de supporters. Als je mij uitfluit, noem ik je ook geen supporter. Met de jongens van de F-Side heb ik een aantal keer gesproken. Voor die mensen voetbal ik met heel veel liefde."

Ondanks de mindere periode bij Ajax vindt Taylor het nog steeds leuk om profvoetballer te zijn. "Ik zou niks anders willen. Als het slecht gaat, is het nog steeds leuk, maar mensen onderschatten wel eens hoe het dan is. Dan kan het echt wel lastig zijn", aldus de jongeling, die in de belangstelling staat van Napoli.