De Telegraaf: Nice verzoekt Ajax om geduld te hebben met Farioli

De Telegraaf: Ajax moet wachten op Nice, reden van keuze voor Farioli duidelijk

15 mei om 06:55
Laatste update: 15 mei om 13:57

Het zal nog even duren voordat Ajax de komst van Francesco Farioli officieel aankondigt, zo schrijft De Telegraaf. Zoals eerder vermeld is de club er in grote lijnen uit met de beoogde nieuwe trainer, maar het is zijn club OGC Nice die voor enige vertraging zorgt.

Voor Nice staat woensdagavond de het belangrijke duel met Paris Saint-Germain op het programma. De club staat nu op de vijfde plek, maar heeft nog zicht op de vierde plaats in de Ligue 1, die rechtgeeft op de voorronde van de Champions League. Op die plek staat nu Stade Brest, dat door Nice niet meer te achterhalen zal zijn bij een nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Zodra Nice zekerheid heeft over de ranglijst, kan Ajax met de Franse club gaan onderhandelen over een afkoopsom voor Farioli.

Als Nice van de Parijzenaars, die reeds kampioen zijn, weet te winnen of een punt tegen ze pakt, dan is het mogelijk dat Nice zondag in de laatste speelronde nog vierde wordt. In dat geval zal Ajax even geduld moeten hebben, daar Farioli het seizoen zo goed mogelijk af wil sluiten en de focus houdt op zijn huidige club, hoewel beide clubs op de achtergrond al bezig zijn aan deal. Volgens de krant is het niet de vraag óf, maar wanneer de deal officieel rondkomt. De deal zou naar verluidt alleen nog spaak kunnen lopen als Nice plots inzet op een riante transfersom.

Volgens De Telegraaf hebben Farioli en zijn management van Ajax te horen gekregen dat het in zijn voordeel werkt dat hij onbevooroordeeld de club in kan stappen. De trainer zou meerdere stafleden mee willen nemen en dus een transfersom moeten kosten, maar ondanks dat wordt hij gezien als een goedkopere optie dan Graham Potter of Erik ten Hag, die een groter salaris opstrijken. Voor Dave Vos is er plaats in de te vormen staf van Farioli, al moet nog uitgewezen worden in welke rol dat precies zal zijn.