Vitesse start nieuwe campagne

Vitesse start nieuwe campagne en komt met drastische maatregelen volgend seizoen

16 mei om 11:50

Op 19 mei gaat de seizoenkaartcampagne van start bij Vitesse. Daarnaast gaan de Arnhemmers vanaf volgende jaargang een aantal zaken wijzigen, om kosten te besparen.

'Zondag 19 mei is het nog steeds hoogst onzeker of Vitesse de proflicentie kan behouden. Ons gevoel is positief, maar er is nog geen zekerheid. Desalniettemin is een hoge en snelle verkoop van seizoenkaarten echt broodnodig om de komende maanden door te komen en daarmee de kans op licentiebehoud te verhogen', schrijft Vitesse op de website.

De club beseft dat het veel vraagt van de supporters en is daar niet altijd even blij mee. 'Een campagne met gemengde gevoelens', valt er te lezen. 'We hopen met de seizoenkaartcampagne het fantastische gevoel van de crowdfunding door te zetten. Daarmee vragen we wederom veel en in tegenstelling tot de crowdfunding is er geen kans op restitutie. Het gevoel van saamhorigheid en het staan achter onze club heerst echter. Eens te meer laat de achterban de levensvatbaarheid van de club zien. Vitesse heeft een toekomst. Dat is eenieder in Nederland opgevallen.'

Daarnaast neemt de club komend jaar drastische maatregelen ten opzichte van dit seizoen: de stadioncapaciteit wordt verminderd naar achttienduizend. 'Hierdoor bespaart Vitesse duizenden euro’s per wedstrijd op schoonmaak en steward inzet', meldt de club. Ook voor het busvervoer rondom thuiswedstrijden en de fysieke seizoenkaart worden er wijzigingen aangebracht. De busreizen stoppen en de fysieke pas kan alleen tegen betaling ontvangen worden, waardoor de club honderdduizend euro hoopt te besparen.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: