Te Kloese wenst Van Persie succes bij Heerenveen

Te Kloese erkent: 'We hadden Robin natuurlijk liever bij Feyenoord gehouden'

17 mei om 12:51

Dennis te Kloese had Robin van Persie liever bij Feyenoord gehouden. Dat laat de algemeen directeur van de Rotterdammers weten op de clubsite. De oud-spits gaat bij sc Heerenveen aan de slag als hoofdtrainer.

Van Persie was bij Feyenoord werkzaam als trainer van de onder 18. Samen met Brian Pinas, Nico Romeijn en Yöri Bosschaart, die nauw samenwerkten met Van Persie bij Feyenoord Onder 18, verruilt hij de Feyenoord Academy nu voor sc Heerenveen. "We hadden Robin natuurlijk liever bij ons gehouden, maar we hebben er ook begrip voor dat hij voor dit avontuur kiest", aldus Te Kloese.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

"Dat sc Heerenveen met Robin in zee wil gaan is niet alleen een compliment aan zijn adres, maar ook een bevestiging van de kwaliteit en de ontwikkelingskansen die de jeugdtrainers en begeleidingsstaf op Feyenoord Academy hebben", vervolgt Te Kloese. "Hoewel de wegen van Feyenoord en Robin van Persie nu uiteenlopen, zou het mooi zijn als die elkaar in de toekomst weer samenkomen. Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Na zijn voetbalcarrière ging Van Persie in 2021 aan de slag als jeugdtrainer binnen de Feyenoord Acadamy. De oud-spits was twee seizoenen verantwoordelijk voor de onder 16. Sinds afgelopen zomer stond hij voor de groep bij de onder 18. Ook zwaaide Van Persie het scepter bij het succesvolle onder 19-team in de UEFA Youth League.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!