Vaessen speelt onder een andere naam voor Suriname

Dit is waarom Etienne Vaessen met een compleet andere naam gaat spelen

18 mei om 13:09

Etienne Vaessen gaat als international van Suriname onder een andere naam spelen. Dat vertelt hij in gesprek met de NOS. De doelman van RKC Waalwijk zal niet met zijn Nederlandse naam op zijn shirt spelen, maar met die van zijn Surinaamse opa.

Vaessen heeft het aan zijn opa te danken dat hij voor Suriname uit mag komen. De keeper heeft zijn opa niet leren kennen, maar zal wel met zijn naam spelen voor Suriname. Zo zal er geen 'Vaessen' maar 'Burnet' op zijn rug staan. Dit komt omdat hij een nieuw paspoort aan moest vragen om als international van Suriname te mogen voetballen.

"Maar verder hou ik gewoon Vaessen als achternaam, hoor, de achternaam van mijn moeder. Daar ga ik al mijn hele leven mee door het leven en zo kennen mensen mij ook. Maar in Suriname heet ik dus Etienne Burnet", zegt hij.

De 28-jarige doelman heeft er absoluut geen spijt van dat hij het Nederlands elftal links heeft laten liggen. "Het Nederlands elftal ga ik waarschijnlijk niet meer redden, misschien in de toekomst als derde of vierde keeper, als ik bij een grotere club zou zitten. Maar ik hecht er meer waarde aan om waarschijnlijk eerste keeper van Suriname te worden en WK-kwalificatiewedstrijden te kunnen gaan spelen. En de Gold Cup", besluit hij.