Til grapt over vakantie: 'Ik had liever bij Oranje gezeten'

'Ik ga morgen op vakantie naar Griekenland, maar ik had liever bij Oranje gezeten'

19 mei om 20:13

Guus Til sloot met PSV het Eredivisieseizoen af met een 3-1 overwinning op RKC Waalwijk, maar had graag een doelpuntje meegepikt op de slotdag. De middenvelder gaat snel op vakantie naar Griekenland, al had hij graag een uitnodiging van Ronald Koeman ontvangen. 

"Ik was er heel erg op gebrand om het vandaag nog een keer te laten zien", lacht Til voor de camera van ESPN. De PSV'er baalt dat hij op de slotdag van de competitie geen doelpunt maakte. "Dat is normaal toch, als aanvallende middenvelder bent en je scoort niet?" 

De ophef over het Ibiza-tripje van de Eindhovenaren was een extra motivator om tegen RKC goed voor de dag te komen, geeft Til toe. "Helemaal omdat mensen zeiden dat het competitievervalsing was. Maar we hebben gewoon gedaan wat we moesten doen."

Til, die niet werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, vertelt dat hij maandag al op vakantie gaat. "Snel hè. Ik ga naar Griekenland. Ik heb er het hele jaar niet bij gezeten. Het was mooi geweest, maar ik ging er niet vanuit. En anders had ik mijn vakantie wel afgezegd, haha. Ik had mijn zinnen er wel op gezet, maar het is niet gelukt. Ik ga nu op vakantie, maar ik had toch liever erbij gezeten."