Pavlidis: 'Eer om prijs te delen met Luuk de Jong'

Pavlidis trots op topscorerstitel: 'Ook aan hen te danken'

20 mei om 11:45
Laatste update: 21 mei om 15:32

De kans is groot dat Vangelis Pavlidis zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. De 25-jarige spits vertrekt door de Alkmaarse voordeur, met de topscorerstitel van de Eredivisie op zak.

"Het is lastig om te omschrijven van ik precies voel, maar deze prijs betekent zoveel voor me", zegt Pavlidis tegen het Algemeen Dagblad. De Griek eindigde het seizoen met 29 goals, net als Luuk de Jong. "Als spits ben je geboren om doelpunten te maken. Als je er dan zoveel mag maken in een seizoen is dat heel speciaal. En dat is ook een heel groot compliment aan mijn ploeggenoten, aan wie ik het te danken hebben dat ik mezelf nu topscorer van de eredivisie mag noemen."

Tegen FC Utrecht (3-3) droeg Pavlidis vermoedelijk voor het laatst het AZ-shirt. Zijn contract loopt medio 2025 af, waardoor een transfer voor alle partijen de beste uitkomst lijkt. "In het voetbal weet je het nooit, maar het zou kunnen dat dit mijn laatste als AZ’er was", geeft hij toe. "Zeker is dat ik enorm veel respect heb voor de club en voor de fans. Zij zijn altijd goed voor me geweest, ook vandaag weer. Dat is fantastisch om mee te mogen maken."