De Mos pleit voor standbeeld PSV-uitblinker

De Mos uiterst lyrisch over sterspeler PSV: 'Verdient een standbeeld'

21 mei om 15:18

Aad de Mos vindt dat Luuk de Jong een standbeeld verdient bij PSV. De Nederlandse spits is volgens de analist de beste Eredivisie-speler van het seizoen.

De Mos krijgt de vraag wie hij de beste speler van dit seizoen vindt in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Voor mij komt er maar één iemand in aanmerking, dat is Luuk de Jong. Als je hem niet had gehad, was je niet op deze manier kampioen geworden. Hij is een verlengstuk geweest voor het team, de trainer en was de baas op het veld. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad en de hele boel op zijn schouders genomen. Hij stond er iedere wedstrijd weer", vertelt de voormalig PSV-trainer uiterst lyrisch.

Daarnaast pleit De Mos voor een vereeuwiging van De Jong bij de Eindhovenaren. "Er staan bij PSV twee standbeelden, van Coen Dillen en van Willy van der Kuijlen. De Jong verdient er zolangzamerhand ook eentje. Als je ziet hoe veel doelpunten en assists hij op zijn neem heeft staan, komt hij toch aardig bij hen in de buurt."

Luuk de Jong staat momenteel achtste op de all time topscorerslijst van de Eredivisie. Als hij er nog 37 maakt, komt hij op de derde plek te staan en gaat hij zelfs Johan Cruijff voorbij. "Dat is in een paar seizoenen goed mogelijk. Als hij zich goed voelt en PSV zich versterkt op de transfermarkt, dan gaat hij die 37 zeker halen."