Eenhoorn niet te spreken over uitspraak Arnesen over Slot

'Stiekem met Slot gepraat? Dat woord roept bij mij geen positieve associaties op'

22 mei om 09:24

Robert Eenhoorn zegt er niet meer 'te gedetailleerd op in te willen gaan', maar heeft geen lekker gevoel overgehouden aan de laatste periode van Arne Slot als trainer van AZ. Zelf had hij het anders gespeeld, laat hij doorschemeren tegenover Voetbal International.

AZ besloot Slot drieënhalf jaar geleden te ontslaan, nadat bleek dat hij in het geheim had gesproken met Feyenoord. "Het was en is heel duidelijk wat we binnen de muren van AZ belangrijk vinden in de omgang met elkaar", zegt Eenhoorn in een uitgebreid interview met VI. "Niemand heeft het eeuwige leven bij een voetbalclub, er komt een moment dat de wegen gaan scheiden. Maar meld het gewoon als er interesse is en dan kom je er wel of niet uit."

Het incident met Slot en Feyenoord staat volgens de uittredend algemeen directeur van AZ niet op zichzelf. "Gebrek aan integriteit van de competities is één van de grootste bedreigingen van het profvoetbal. En dan bedoel ik ook de financiële integriteit. De belangen zijn financieel en sportief inmiddels zo groot geworden dat je dat goed met elkaar moet organiseren."

"Ik las laatst een interview met Frank Arnesen, die zei dat hij destijds stiekem met Arne had gesproken", gaat Eenhoorn verder. "En hij wilde nog steeds niet zeggen waar dat was geweest. Tsja. Het woord stiekem roept bij mij geen positieve associaties op. Maar in de voetballerij is het gemeengoed. De regels zijn niet strak genoeg en de handhaving al helemáál niet. Dan kan het dus gebeuren dat iemand de keuze maakt om een jaar later naar een andere club in dezelfde competitie te gaan, terwijl het lopende seizoen nog niet eens halverwege is."