Pepi had moeite met reserverol bij PSV

Bosz doet boekje open: 'Na acht maanden trainde hij ineens niet goed meer'

23 mei om 08:25
Laatste update: 24 mei om 09:15

PSV-trainer Peter Bosz merkte dat reservespits Ricardo Pepi na acht maanden in Eindhoven moeite kreeg met zijn reserverol. De Amerikaan moest bij PSV aanvoerder Luuk de Jong voor zich dulden en hierdoor trainde Pepi een paar weken minder goed.

"Hij (Pepi, red.) had het na acht maanden moeilijk", vertelt Bosz in de podcast GoodHabitz. "Wij hebben met Luuk de Jong de aanvoerder en een enorm goede spits, die heel veel goals maakt en belangrijk is voor het team", doelt de oefenmeester vervolgens op de 29 doelpunten en vijftien assists van zijn aanvoerder in 34 Eredivisie-wedstrijden.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

"Na acht maanden trainde de andere spits, Ricardo Pepi, ineens niet goed meer", vervolgt Bosz zijn verhaal. De zestigjarige manager ging met Pepi in gesprek om zijn houding te bespreken. "Ik heb hem verteld dat ik alles begrijp en dat het moeilijk is voor hem om gemotiveerd te blijven. Dat was genoeg, want nu is hij weer terug waar hij moet zijn."

Pepi werd in de zomer van 2023 door PSV voor ruim tien miljoen euro overgenomen van FC Augsburg. Hij maakte, voornamelijk als invaller, in 27 Eredivisie-duels minuten en hierin was de aanvaller goed voor zeven doelpunten en twee assists. Pepi staat nog tot de zomer van 2028 onder contract bij PSV.