'Lekker voor PSV dat ze met Pepi de beste reservespits van Nederland hebben'

'Lekker voor PSV dat ze met Pepi de beste reservespits van Nederland hebben'

18 maart - 14:40
52

Karim El Ahmadi vindt dat PSV met Ricardo Pepi de beste reservespits van Nederland in huis heeft. De Amerikaanse aanvaller kroonde zich in de blessuretijd van het thuisduel met FC Twente (1-0) tot matchwinner.

"Het is wel lekker voor PSV dat ze met Pepi de beste reservespits van Nederland hebben. Die goal die hij maakt, is ook echt knap afgewerkt", zegt El Ahmadi tegen ESPN. "Als je hem vergelijkt met Ueda (Feyenoord, red.), die maakt dit weekend toevallig wel een goal, maar dan is zijn rendement veel hoger."

Pepi zit bij PSV elke week op de bank, omdat hij aanvoerder Luuk de Jong voor zich heeft. De Amerikaan overlegt echter wel uitstekende statistieken bij de koploper: in 351 minuten wist hij zeven doelpunten te maken. El Ahmadi: "Het is van de vorm van Luuk de Jong afhankelijk of Pepi volgend seizoen veel gaat spelen. De Jong is nu natuurlijk nog onomstreden en laat dat week in, week uit, zien, maar misschien is dat volgend seizoen wel anders. Als De Jong volgend seizoen weer zo in vorm is, blijft Pepi nog een jaar op de bank zitten."

In de zomer van 2023 maakte Pepi voor elf miljoen euro de overstap van FC Augsburg naar PSV. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2028 en zal hopen in de komende jaren meer in actie te komen als basisspeler in Eindhoven.