Akpom lijkt voor vertrek te staan

Ajax-exit lijkt in de maak: 'Interesse clubs uit Duitsland, Frankrijk en Engeland'

23 mei om 08:34
Laatste update: 23 mei om 09:38

Chuba Akpom weet nog niet of zijn toekomst bij Ajax ligt. Dat laat hij weten tegenover De Telegraaf. De spits geniet naar eigen zeggen de nodige interesse. 

Ajax nam Akpom afgelopen zomer voor naar verluidt 12,5 miljoen euro over van Middlesbrough. In 36 wedstrijden scoorde de aanvaller vijftien keer en gaf hij drie assists. Dat is volgens de spits niet onopgemerkt gebleven. "Er is veel interesse", aldus Akpom tegenover De Telegraaf. "Maar dat is gezien de geringe speeltijd die ik kreeg en het aantal doelpunten dat ik maakte logisch."

"Ik ben nu 28 en voel dat ik fysiek en mentaal op mijn best ben", vervolgt Akpom. De aanvaller spreekt zijn ambities uit. "Mijn doel is altijd zo hoog mogelijk en voor het best denkbare team te spelen. Ik sta er niet alleen goed op in de Premier League, maar er is ook contact met clubs uit Duitsland en Frankrijk."

Een langer verblijf bij Ajax is ook niet uitgesloten. De spits heeft immers een contract tot medio 2028 bij de Amsterdammers. "Misschien komt er wel een manager die het heel erg in me ziet zitten. Wat er gebeurt, zien we in de zomer."