Lammers over toekomst bij FC Utrecht

FC Utrecht nog in ongewisse: 'Na dit seizoen gaan we gesprekken voeren'

23 mei om 09:36

Sam Lammers weet nog niet of hij ook komend seizoen speelt voor FC Utrecht. De spits wordt op dit moment door de Domstedelingen gehuurd van Rangers, waar hij nog onder contract staat tot de zomer van 2027. 

"Daar wil ik me nu ook nog niet mee bezig houden", reageert Lammers desgevraagd in gesprek met De Telegraaf. "Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat FC Utrecht heeft aangegeven langer met me door te willen. Wat er verder gebeurt weet ik niet. Dat gaat allemaal pas na deze wedstrijden spelen, want ik wil niets doen waardoor ik de focus kwijt kan raken. De belangrijkste wedstrijden van het seizoen komen eraan en ik hoop ook hierin doelpunten te kunnen maken", doelt de 27-jarige spits op de play-offs om Europees voetbal.

Lammers is op dit moment nog eigendom van Rangers, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. "Daar sta ik onder contract en zal ik als eerste mee in gesprek gaan", vertelt de aanvaller. "Ik heb het afgelopen half jaar niet echt contact gehad met Rangers. Na dit seizoen gaan we gesprekken voeren."

In de winterstop maakte Lammers op huurbasis de overstap van Rangers naar FC Utrecht. De spits is blij dat hij belangrijk heeft kunnen zijn voor zijn ploeg. "Het is voor mij een mooi half jaar geweest, maar ik ben nog niet klaar", aldus Lammers. "We willen nu ook Europees voetbal halen. Het is een paar weken wat minder geweest. Er is een aantal wedstrijden geweest, waarin we minder speelden, dan we kunnen spelen. Maar ik heb het gevoel, dat we weer de juiste energie en flow te pakken hebben."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: