Geertruida noemt Elia als idool uit jeugd

Geertruida noemt Nederlands idool uit kindertijd: 'Was honderd procent een kopie'

23 mei om 10:58

Lutsharel Geertruida keek vroeger veel naar Eljero Elia toen hij een kind was. Volgens hem en zijn vrienden was zijn uitstraling altijd al belangrijk voor de Feyenoord-verdediger en daarvoor vond hij in de buitenspeler een voorbeeld.

"Ik was honderd procent een kopie van Elia vroeger. Op het pleintje droeg ik altijd al mijn shirt in de broek. Het moest er goed uitzien. Ik kwam niet om te spelen op dit pleintjes", lachen Elia en zijn vrienden van het kledingmerk Banlieu in Kick ‘t Met van Ziggo Sport. Geertruida vertelt ook dat hij in zijn jongere jaren hetzelfde kapsel had als de voetballer die in 2017 kampioen werd met Feyenoord. 

Ook de vrienden van Geertruida bevestigen dat de verdediger al jong bezig was met uiterlijk vertoon. "Uitstraling was belangrijk. Eerst moet je er goed uit zien en dan moet je ook nog eens goed kunnen voetballen. Dat kon ook niet anders, want je vader was ook altijd al zo." De kans is aanwezig dat Geertruida zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld. De 23-jarige verdediger heeft nog een contract voor één jaar en het is een publiek geheim dat hij een stap hogerop wil.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: