Simeone boos op Memphis als reden van breuk

'Simeone vindt dat Memphis Nederlands elftal verkoos boven spelen bij Atlético'

23 mei om 11:53
Laatste update: 24 mei om 15:29

Volgens Spaanse media de breuk tussen Atlético Madrid en Memphis Depay terug te voeren naar zijn blessuregevoeligheid. Onder meer Cadena SER meldt dat trainer Diego Simeone ‘geïrriteerd’ raakte door de lange hersteltijd van de Nederlander.

Het zou volgens de Spaanse krant mis zijn gegaan na de Champions League-uitschakeling van Atlético tegen Borussia Dortmund. Memphis was geblesseerd, maar in eerste instantie zou hij fit genoeg zijn om mee te spelen in een eventuele halve finale van het miljardenbal. Vlak voor de laatste kwartfinale werd echter bekend dat zijn herstelperiode langer zou worden, zodat hij in ieder geval fit zou zijn voor het EK met Nederland. Die keuze was tegen het zere been van Simeone.

De Argentijnse coach raakte geïrriteerd omdat Memphis het Nederlands elftal verkoos boven Atlético Madrid. Daarom zou zijn besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Simeone was in de beginfase lovend over Memphis en zag in hem de ideale partner van Antoine Griezmann, maar blessureproblemen veranderden de optie van de coach. Memphis is nu tijdens het EK transfervrij en kan dus op zoek naar een nieuwe club.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: