Dit is de marktwaarde van de selectie van Oranje

Dit is de marktwaarde van de selectie van Oranje

30 mei om 13:00
Laatste update: 30 mei om 13:08

Het EK 2024, uiteraard mét het Nederlands elftal, staat voor de deur. In Duitsland zullen de miljoenen ons weer om de oren vliegen. Hoeveel is de huidige Oranje-selectie waard op Transfermarkt? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Op woensdag 29 mei maakte bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend voor het EK in Duitsland bekend. 26 spelers mogen hopen op speeltijd tijdens het prestigieuze landentoernooi. 

Hoeveel is de selectie van Oranje waard?

De totale selectie van Oranje voor het EK in Duitsland vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van 815 miljoen euro. Gemiddeld is dat 31,35 miljoen euro per speler.

De drie keepers - Bart Verbruggen, Mark Flekken, Justin Bijlow en - zijn bij elkaar 43 miljoen euro waard. Bart Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken zijn allen tussen de 12 en 18 miljoen euro waard.

Nederland wordt vaak geroemd om de vele goede verdedigers en middenvelders en dit is ook te zien in de marktwaardes. De verdediging is 233 miljoen euro waard, terwijl het middenveld wordt geschat op 386 miljoen euro. De aanvallers - toch vaak de duurste linie - komen gezamenlijk op 153 miljoen euro uit.

Ook in de gemiddelde marktwaarde per speler is dit verschil te zien. Het middenveld heeft een gemiddelde marktwaarde van 38,6 miljoen euro per speler en daarna volgt de verdediging met 33,3 miljoen. De aanvallers zijn gemiddeld 25,5 miljoen waard en de doelmannen worden gemiddeld op 14,3 miljoen geschat.

Welke speler van het Nederlands elftal is het meeste waard?

Xavi Simons wordt gezien als de meest waardevolle speler van het Nederlands elftal. De 21-jarige aanvallende middenvelder vertegenwoordigt een waarde van 80 miljoen euro. Hij wordt gevolgd door Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt met respectievelijk 70 en 65 miljoen euro.

Cody Gakpo, Jeremie Frimpong en Micky van de Ven worden allen geschat op een waarde van ongeveer vijftig miljoen euro. Met drie miljoen euro is Daley Blind de minst waardevolle speler van Oranje. Dat heeft ook te maken met zijn leeftijd (34): hoe ouder, hoe minder een speler waard wordt.