Lijnders heeft vertrouwen in Slot bij Liverpool

Liverpool krijgt boodschap: 'Slot heeft alles in zich om een succes te worden'

24 mei om 11:58

Pep Lijnders is ervan overtuigd dat Arne Slot gaat slagen bij Liverpool. Laatstgenoemde is bij The Reds aangesteld als opvolger van Jürgen Klopp, die na negen seizoenen heeft besloten om te vertrekken.

"Ik ken Arne heel goed. Hij kwam ongeveer negen jaar geleden naar mijn huis in Nederland", begint Lijnders een anekdote over Slot in gesprek met The Athletic. "Hij kwam met me praten over voetbal. Hij reed lang om me te zien en hij had wel duizend vragen. Ik heb geprobeerd om ze allemaal te beantwoorden! Sindsdien zijn we in nauw contact gebleven"

Lijnders ziet in Slot 'een ongelooflijke coach' en denkt dat hij geschikt is om een club als Liverpool te trainen. Bovendien ziet de toekomstig hoofdtrainer van Red Bull Salzburg veel overeenkomsten tussen Feyenoord en Liverpool. "De fans zijn erg gepassioneerd en ze zingen ook You’ll Never Walk Alone."

Volgens Lijnders is het belangrijk dat Liverpool iemand heeft aangesteld die dicht bij de werkwijze van Klopp blijft. "Het hebben van de bal op de helft van de tegenstander, hoog druk zetten, Arne is erg sterk op dat vlak", aldus Lijnders. "Hij heeft goede stappen gezet en nu krijgt hij de kans om een nog grotere stap te zetten."

Toen Lijnders met Klopp sprak over diens opvolging, vertelde eerstgenoemde dat het belangrijk was voor Liverpool om een jonge coach aan te stellen die mee kan groeien met de spelersgroep. "Arne heeft alles in zich om hier een succes te worden."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!