FC Barcelona vrijgesproken van corruptiezaak

Barça hoeft niet te vrezen voor straf: club vrijgesproken in schokkende zaak

24 mei om 12:43

FC Barcelona is vrijgesproken van corruptie door de rechtbank in Barcelona, zo meldt onder meer Mundo Deportivo. Er liepen aanklachten tegen Barça in een schokkende zaak rond de vermeende omkoping van scheidsrechters, maar er is een einde gekomen aan dit proces.

Er is door de rechtbank geoordeeld dat de verdenkingen niet bewezen konden worden in de zogeheten Nigreira-zaak. Er liepen aanklachten tegen Barça-voorzitter Joan Laporta en de club, maar deze zijn allen ingetrokken. José María Enríquez Nigreira, vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie, kreeg tussen 2001 en 2018 via zijn bedrijf zo'n zeven miljoen euro van FC Barcelona.

Onder meer aartsrivaal Real Madrid en enkele oud-scheidsrechters zagen deze verdenking als een kans om Barça zwart te maken. Echter ziet de rechtbank in de Catalaanse hoofdstad geen reden meer om de aanklachten tegen Barça overeind te houden. Met deze beslissing lijkt de corruptiezaak ten einde en zodoende hoeft de Catalaanse club niet meer te vrezen voor een civiele straf.

In een statement op de clubwebsite heeft Barça gereageerd op de beslissing van de rechtbank. 'Dit bevestigt de verdediging van de club en weerlegt de verdenkingen van corruptie", zo valt te lezen. 'We zijn er altijd overtuigd dat het recht zou zegevieren en dat de onschuld van de club zou worden bewezen, nu alle feiten zijn verhelderd.'

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!