'Xavi nog niet weg, maar Barcelona presenteert maandag Flick'

'Xavi nog niet weg, maar Barcelona presenteert maandag nieuwe trainer'

24 mei om 10:50

FC Barcelona is van plan om maandag Hansi Flick te presenteren als nieuwe trainer. Van huidige trainer, Xavi Hernández, is echt nog geen afscheid genomen. De Spanjaard counterde eerder geruchten over een vertrek, maar de komst van Flick zit er volgens verschillende Spaanse media toch aan te komen.

De soap rondom Xavi bij Barça lijkt maar niet op te houden. Na lang twijfelen besloot de oefenmeester zijn aangekondigde vertrek aan het eind van dit seizoen tóch niet door te zetten. Nota bene Joan Laporta wist hem over te halen. De mening van de president is de laatste weken echter 180 graden gedraaid: hij zou teleurgesteld zijn in uitspraken van Xavi en voorsorteren op een ontslag. 

Xavi gaf vervolgens aan niet te weten waar de geruchten vandaan komen dat hij op het punt staat om zijn baan in Catalonië te verliezen. "Ik heb nul twijfel. Ik ben hongerig en heb veel vertrouwen", zei hij voor het laatste duel van Barça. Daarmee leek de kou uit de lucht.

Niets blijkt echter minder waar, meldt Mundo Deportivo. Barça zou zelfs van plan zijn om Flick maandag al te presenteren als opvolger van Xavi. Op diezelfde dag staat er volgens het Spaanse medium een gesprek gepland met voorzitter Laporta, waarin de huidige oefenmeester Xavi zijn congé gaat krijgen. Na een bezoek in Londen en een telefoongesprek zou ook technisch directeur Deco namelijk overtuigd zijn van de kwaliteiten van Flick.

Flick was van 2019 tot 2021 trainer van Bayern München, waarmee hij in zijn eerste seizoen de Champions League won. Eind september van vorig jaar werd Flick ontslagen als bondscoach van Duitsland.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: