FC Barcelona bereikt principeakkoord met Flick

'Barça bereikt principeakkoord en heeft Xavi-opvolger zo goed als binnen'

23 mei om 10:01
Laatste update: 24 mei om 09:21

FC Barcelona heeft een principeakkoord bereikt met Hansi Flick, zo meldt AS. De Duitse oefenmeester kan bij Barça de opvolger worden van Xavi, die op de wip zit.

Volgens het Spaanse medium kan Flick een contract tekenen voor de komende twee jaar. In Londen heeft een ontmoeting plaatsgevonden tussen een delegatie van Barça en Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Flick. Na afloop van deze gesprekken kreeg de club het jawoord van de 59-jarige trainer. 

Op dit moment staat Xavi nog onder contract als Barça-trainer en dus zal er een oplossing gevonden moeten worden voor de contractuele situatie van zowel de Spanjaard als de rest van zijn technische staf. Hierbij worden geen grote problemen verwacht. Na de laatste competitiewedstrijd onder leiding van Xavi zal hij van de clubleiding toelichting krijgen over zijn ontslag, klinkt het. 

Verder schrijft AS dat Flick al 'sinds een tijdje' hoopt op de kans als trainer van Barcelona. De Duitser is al begonnen met het leren van de Spaanse taal en hij weigerde de kans om aan de slag te gaan bij Chelsea, waar Mauricio Pochettino de laan uit werd gestuurd. 'Dat was een ander teken van zijn verlangen om op de bank van Barça te zitten', wordt er geschreven.

Ten slotte wordt gemeld dat president Joan Laporta altijd al fan is geweest van Duitse trainers. Hij had een voorkeur voor Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel, maar zij waren niet haalbaar, omdat Ronald Koeman destijds nog voor de groep stond. 'De belangrijkste erkenning die Flick heeft is dat hij de architect is geweest van het meest succesvolle team van Bayern München in de clubgeschiedenis. Alles wijst erop dat hij vanaf 1 juli een nieuwe baan zal hebben', besluit AS.

Xavi, de huidige Barça-trainer, leek na dit seizoen te vertrekken bij de Spaanse topclub, maar Laporta liet hem van gedachten veranderen. Afgelopen week kwam naar buiten dat de president teleurgesteld is in de oefenmeester en 'serieus overweegt' om niet met hem verder te gaan.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: