Feyenoord raakt Touré definitief kwijt aan Gil Vicente

Gil Vicente licht koopoptie en berooft balend Feyenoord van Frans talent

24 mei om 14:41

Gil Vicente heeft de koopoptie in het huurcontract van Tidjany Touré gelicht. Het Franse talent van Feyenoord blijft daardoor tot 2027 in Portugal en de Rotterdammers moeten hem met tegenzin laten gaan.

De Franse buitenspeler speelde afgelopen jaar al op huurbasis voor de Portugese club. In 28 wedstrijden op het hoogste niveau van Portugal gaf hij één assist en scoorde hij drie keer. De clubleiding van Gil Vicente is daardoor overtuigd geraakt en heeft de koopoptie in het huurcontract met Feyenoord gelicht. Het is niet bekend hoe hoog het bedrag is dat de Rotterdammers ontvangen. Feyenoord had achteraf gezien graag met Touré door gewild, ook omdat er interesse was van meerdere Europese clubs.

Feyenoord nam Touré in de zomer van 2022 over van het Franse Paris Saint-Germain. Na een half jaar in de jeugd van de Rotterdammers werd het aanvallende talent gestald bij FC Dordrecht. Touré had nog een contract tot de zomer van 2025, maar hij tekent nu dus tot eind van 2027 bij Gil Vicente. Die ploeg einde twaalfde in de Portugese competitie.