Heerenveen heeft met Smans tweede zomeraanwinst

Heerenveen heeft eerste aanwinst onder Van Persie binnen: 'Perfecte stap omhoog'

24 mei om 15:10

Sc Heerenveen heeft de komst van Levi Smans officieel gemaakt. De aanvallende middenvelder komt over van VVV Venlo en tekent voor vier seizoenen in Friesland. 

Smans maakte afgelopen seizoen indruk in dienst van VVV Venlo. In 35 duels in de Keuken Kampioen Divisie maakte hij negen goals en gaf hij zes assists. Zijn contract bij VVV liep nog tot de zomer van 2025. Smans werd afgelopen seizoen ook nog eens beste talent van de KKD in de vierde periode. Volgens eerdere berichten is er drie tot vier ton gemoeid met de transfer van Smans. De middenvelder is na Sam Kersten van PEC Zwolle de tweede zomeraanwinst. 

Algemeen directeur Ferry de Haan is in ieder geval blij met de komst van Smans. "We hebben Levi dit seizoen intensief gevolgd. Met zijn drive en energie past hij uitstekend bij sc Heerenveen. Hij is een talentvolle en leergierige speler van wie we denken dat hij zich bij ons uitstekend verder kan ontwikkelen. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons een vervolg te geven."

Ook Smans zelf is van mening dat een stap naar Heerenveen voor hem de ideale transfer is voor zijn ontwikkeling. "Toen ik hoorde dat de club geïnteresseerd was, voelde dat meteen goed. sc Heerenveen staat bekend als een club waar talentvolle spelers een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Dit voelt voor mij dan ook als de perfecte stap omhoog. Ik wil mij hier ontwikkelen en de concurrentiestrijd aangaan om komend seizoen al zoveel mogelijk minuten te maken in de Eredivisie."