Van Hanegem over toekomst van Memphis

Van Hanegem noemt ervaren Oranje-duo bij Feyenoord: 'Dat zou wel heel mooi zijn'

24 mei om 16:14

Willem van Hanegem zou het 'heel mooi vinden' als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay naar Feyenoord komen. Het clubicoon van de Rotterdammers weet dat het enigszins onrealistisch is, maar vindt toch dat het een hoop extra ervaring zou geven aan de ploeg.

Memphis kreeg afgelopen week van Atlético Madrid te horen dat hij na dit seizoen transfervrij is en Van Hanegem geeft hem advies voor zijn volgende avontuur. "Memphis heeft alles wat hij wil, dan moet hij gewoon zorgen dat hij naar een club gaat die hem graag wil. Hij moet weer spelen, dus hij moet het naar zijn zin hebben. Hij moet kiezen voor het plezier niet voor het geld, dat krijgt hij toch wel. Hij heeft nog wel aardig wat centen liggen."

Dan wordt geopperd of Memphis niet een spits is voor Feyenoord. Daar wordt Van Hanegem nou niet direct warm van. "Wij hebben al twee spitsen toch. Het is ook niet zeker dat Santiago Gimenez weg gaat. Zoals Memphis het laatste half jaar speelt, is hij geen versterking voor ons. Als je na gaat denken, dan denk je ook het kan niet. Dat hij die laatste wedstrijd dan ineens zo goed speelt", vertelt De Kromme in de Willem en Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad.

De optie om Memphis samen met Georginio Wijnaldum prikkelt Van Hanegem dan wel weer. "Dat zou wel heel mooi zijn ja." Toch denkt ook Van Hanegem dat dit scenario niet heel realistisch is. "Dat is natuurlijk wel vaker in het voetballen. Toch zou het absoluut mooi zijn. Bij Memphis moet je wel op de manier spelen hoe het hem het beste ligt. Dat is bij het Nederlands elftal ook."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: