Xavi deelt afscheidsbrief na ontslag bij Barça

Xavi deelt afscheidsbrief na ontslag: 'Dingen zijn niet zo gegaan als we wilden'

24 mei om 17:32
Laatste update: 24 mei om 18:14

Xavi Hernandez heeft vertrouwen in de jonge selectie van FC Barcelona. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen bij de Catalaanse topclub na een lange soep en naar alle waarschijnlijkheid wordt Hansi Flick zijn opvolger.

'Zondag komt er een einde aan mijn tijd op de bank bij Barça', schrijft Xavi in een bericht op Instagram. 'Het is nooit makkelijk om de club van je leven te verlaten, maar ik doe het met veel trots na tweeënhalf jaar aan het roer te hebben gestaan van een kleedkamer die als een tweede familie voor me is geweest.'

Xavi is dankbaar voor de steun van de supporters die hij heeft gekregen gedurende zijn periode als Barça-trainer. Na zijn ontslag zal de Spanjaard weer op de tribune zitten als fan. 'Want voordat ik een speler of coach ben, ben ik een Barcelona-fan en ik wil alleen het beste voor de club van mijn leven, die mij altijd tot haar beschikking zal hebben', aldus Xavi.

Verder laat Xavi weten dat hij met een 'fantastische' spelersgroep heeft gewerkt bij Barça en ook heeft hij een fijne samenwerking gehad met zijn technische staf. "Dankzij hen allemaal hebben we de doelen bereikt die we ons gesteld hadden, met als hoogtepunt vorig seizoen een landstitel en een Supercup', schrijft de oefenmeester. 'Dit seizoen zijn de dingen niet gegaan zoals we wilden, maar we hebben hard gewerkt en we hebben geholpen om een nieuwe generatie jonge voetballers van La Masia op te voeden die alle Barcelona fans opwinden.'

Met het vertrek van Xavi komt er een einde aan een trainerssoap bij Barça. De trainer zou aanvankelijk vertrekken, maar hij werd door voorzitter Joan Laporta overgehaald om tóch aan te blijven als coach. Xavi maakte daarna een opmerking over de financiële situatie van de club en naar verluidt is hij hierdoor alsnog de laan uit gestuurd. Waarschijnlijk gaat Flick hem opvolgen als Barça-trainer.