Oosterwolde middelpunt van nieuwe Turkse rel, ook rol voor Kadioglu

Oosterwolde middelpunt van nieuwe Turkse rel, ook rol voor Kadioglu

24 mei om 21:41
Laatste update: 24 mei om 21:46

Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu zijn betrokken geraakt bij een nieuwe rel in Turkije. Aartsrivaal Galatasaray heeft namelijk een klacht ingediend naar aanleiding van een video van eerstgenoemde. Op de video zou zijn te zien hoe de spelers van Fenerbahçe, onder wie Kadioglu, beledigende teksten zingen.

Fenerbahçe won afgelopen weekend met 0-1 op bezoek bij aartsrivaal Galatasaray. Dat maakte veel los bij de huidige nummer twee van de Turkse competitie. In de kleedkamer deelde Oosterwolde en video van zijn feestvierende teamgenoten, onder wie Kadioglu. Op de beelden zouden echter beledigende leuzen richting Galatasaray te horen zijn.

Cim Bom Bom grijpt daardoor in: Gala heeft een klacht ingediend bij de Turkse bond. De club wil dat de beelden in kwestie bestudeerd gaan worden. Het antwoord van Fenerbahçe liet niet lang op zich wachten: die club diende niet veel later een klacht in tegen Galatasaray-aanvaller Kerem Aktürkoğlu, die zich beledigend uit zou hebben gelaten in de catacomben.

Doordat Fenerbahçe afgelopen weekend won van Galatasaray, is de Turkse titelstrijd nog niet helemaal beslist. Met nog één duel te gaan, heeft de laatstgenoemde club wel een voorsprong van drie punten.

Bekijk de beelden van de video in kwestie hieronder