Kieft adviseert Veerman voor subtopper te kiezen

Kieft hoopt dat Veerman leert van Koopmeiners: 'Kan zomaar einde carrière zijn'

24 mei om 22:15

Wim Kieft denkt dat Joey Veerman er goed aan doet als hij niet direct voor een Europese topclub kiest als vervolgstap. De oud-spits stelt in zijn column voor De Telegraaf dat Veerman lering moet trekken uit het traject dat Teun Koopmeiners heeft afgelegd bij Atalanta Bergamo. 

'Los van de vraag of Joey Veerman sowieso op verlanglijstjes staat van de grote clubs uit de grote competities; na PSV kan hij veel beter een tussenstap maken om de internationale top te bereiken', begint Kieft over de PSV-uitblinker, die komende zomer mogelijk vertrekt uit Eindhoven. 'Bij een subtopper krijg je meer tijd en ruimte om verder te groeien en te leren wat het inhoudt om in de top te spelen.'

Iemand die grote stappen heeft gezet bij een subtopper, is Koopmeiners. De middenvelder maakte twaalf doelpunten in de Serie A en veroverde afgelopen woensdag nog de Europa League met Atalanta. Kieft adviseert Veerman een soortgelijk traject af te leggen. 'Kies voor je sportieve ontwikkeling, zet geld niet op de eerste plaats en weet dat de keus voor een topclub boven een ontwikkelingstraject bij een subtopper zomaar einde carrière kan zijn. In gedachte Teun Koopmeiners', besluit de columnist. 

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: