Daley Blind:

Gebrek aan waardering: "Het liefst had ik nog bij Ajax gezeten"

25 mei om 09:34
Laatste update: 25 mei om 10:39

Daley Blind baalt nog altijd van zijn vertrek bij Ajax. De 34-jarige routinier voelde zich niet meer gewaardeerd in Amsterdam, zo laat hij weten in een podcast van zaakwaarnemersbureau SEG.

"Ja, maar dat heeft niet te maken met Ajax zelf", benadrukt Blind. "Dat heeft te maken met individuen op dat moment. Maar de club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart. En daar ga ik het liefst ooit nog naar terug. Het liefst had ik daar continu nog gezeten", laat hij weten. De verdediger botste in de Johan Cruijff Arena met toenmalig trainer Alfred Schreuder, waarna zijn contract werd ontbonden.

Blind vertrok naar Bayern München en ging vorige zomer bij Girona aan de slag. Met de Catalananen beleefde de Oranje-international een droomseizoen. Dat het zó goed zou gaan, had hij echter niet verwacht. "Dat het zo zou lopen dit seizoen, had niemand voorspeld. Ik zei ook tegen Kees (Vos, zaakwaarnemer, red.), voordat ik ging tekenen: ja, wat als we degraderen? Er moet iets staan dat ik dan wel weg kan. Dat zijn wel dingen waar je het over hebt. En Kees zei toen: nee, we zetten er gewoon een Champions League-clausule in. Dan zeg je: Oké Kees, is goed. Dat is dan wel mooi en grappig dat het achteraf dan ook gebeurt."

Girona besloot het seizoen in La Liga vrijdag met een zevenklapper tegen Granada (7-0). Daardoor eindigt de ploeg van Míchel als derde in La Liga. Blind was een vaste waarde en speelde 34 competitieduels.

@segstories Nieuw: SEG Stories! Onze nieuwe podcastserie met onthullende gesprekken met hoofdrolspelers uit de sport- en entertainmentwereld. Aflevering 2 met Daley Blind staat nu online op je favoriete luisterplatform! #daleyblind #girona #ajax #segstories #seg #voetbal #fyp ♬ origineel geluid - SEGStories

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: