Athletic-ster Williams speelde twee jaar met glasscherf

Man van glas: Athletic-ster Williams speelde twee jaar met scherf in voet

25 mei om 10:05

Athletic Bilbao-ster Iñaki Williams heeft liefst twee jaar met een glasscherf in zijn voet gespeeld. De 29-jarige aanvaller kwam daar achter, nadat een litteken hem de laatste maanden problemen bezorgde.

"Iñaki heeft twee jaar geleden op vakantie een ongeluk gehad waarbij een glas brak en hij erin stapte'", vertelt trainer Ernesto Valverde van Athletic Bilbao in Spaanse media. "Daar hield hij toen een diepe wond op zijn voetzool aan over. De afgelopen maanden kreeg hij last van het litteken. Hij werd behandeld en onderging een MRI. Er bleek nog steeds glas te zitten in zijn voetzool. Ze hebben het glas laten zitten toen het eerder gehecht is."

"Het was geen kleine scherf, zo'n twee centimeter lang", vervolgt Valverde. "Volgens de dokter naderde het al het bot en ik geloof ook een pees." Het is een bijzonder verhaal, erkent de oefenmeester. "De waarheid is dat de dokter en ik begonnen te lachen omdat we het niet geloofden. Ze moesten het er gewoon uithalen. Ik heb toestemming gekregen om dit verhaal te vertellen, omdat het een verhaal is dat het verdient om verteld te worden", lacht hij.

Ondanks de glasscherf is Williams al jaren een vaste waarde bij Athletic Bilbao, waar hij samenspeelt met broer Nico. Dit seizoen was hij in 39 officiële duels goed voor veertien doelpunten en vijf assists.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)