Arnold Bruggink over derde plek met FC Twente

Bruggink op zijn hoede voor Ajax: 'Is niet gek dat ze ons weer voorbij gaan'

25 mei om 11:18
Laatste update: 25 mei om 11:22

FC Twente werd afgelopen seizoen derde, maar Arnold Bruggink denkt dat het lastig is om dat komend seizoen te herhalen. De technisch directeur van de Tukkers zou het niet vreemd vinden als Ajax er weer in slaagt om Twente voorbij te streven. 

Bruggink blikt in een uitgebreid interview met Tubantia terug op het succesvolle seizoen van Twente, dat onder leiding van trainer Joseph Oosting derde werd. "Als je de derde plaats de standaard vindt: dat gaat vrij ingewikkeld worden", constateert hij. "Mijn intentie is beter te worden als club. Misschien is dat straks op de ranglijst niet meteen terug te zien."

Waar Twente een uitstekend jaar draaide, gold dat niet voor Ajax. De Amsterdammers beleefden een van de meest dramatische seizoenen uit de clubgeschiedenis, en werden slechts vijfde. Ondanks dat is Bruggink op zijn hoede. "Als Ajax z'n normale niveau haalt, is het niet gek dat ze ons weer voorbij gaan. Dat is zelfs logisch. Maar op het moment dat een traditionele topclub niet thuis geeft, moeten wij er staan en dat hebben we dit seizoen bewezen. Dat is ontzettend knap. Komend seizoen is Europees voetbal halen weer de doelstelling. En persoonlijk zou ik de beker heel graag een keer willen winnen."

Ondertussen gaat Bruggink zich buigen over de selectie van Twente. De technisch directeur is ervan overtuigd dat er na de zomer een nóg betere groep staat. "Dat denk ik wel. Dat is in elk geval ons streven. Jan (Streuer, red.) zegt ook altijd: geen paniek, er zijn spelers genoeg. Maar de kracht zit niet alleen in het halen. Had jij verwacht dat dit elftal beter zou zijn dan vorig seizoen? Succes heeft met zoveel dingen te maken." 

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: