BILD laat naam Frimpong vallen in verband met FC Barcelona

BILD: Flick wil uitblinkende Bundesliga-Nederlander meenemen naar FC Barcelona

25 mei om 12:26

Mocht Hansi Flick daadwerkelijk de nieuwe trainer van FC Barcelona worden, dan wil hij vier spelers uit de Bundesliga meenemen naar Spanje. Dat meldt BILD. Op dat lijstje staat ook de naam van Jeremie Frimpong

Xavi kreeg vrijdag zijn ontslagbrief van Barcelona. Niet lang daarna maakten diverse media, waaronder Fabrizio Romano, bekend dat Flick zijn opvolger wordt. Zijn komst moet officieel nog bevestigd worden, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. 

Ondertussen heeft Flick zijn oog laten vallen op een viertal Bundesliga-spelers. Zij zijn in beeld gekomen omdat de Duitse oefenmeester geen toekomstmuziek ziet in een samenwerking met Sergi Roberto, Marcos Alonso, Oriol Romeu, Ferran Torres João Félix en ook miljoenenaankoop Vitor Roque. 

In plaats daarvan wil Flick Joshua Kimmich, Dani Olmo, David Raum en Frimpong naar Barcelona halen. Kimmich zou in de voetsporen moeten treden van Sergio Busquets. Voor Frimpong zou Barça diep in de buidel moeten tasten. De vleugelflitser heeft een geweldig seizoen achter de rug bij Bayer Leverkusen en heeft een ontsnappingclausule die hem in staat stelt om voor 40 miljoen euro te vertrekken. 

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de Spaanse grootmacht al deze spelers kan oppikken. De club kampt immers nog altijd met financiële problemen, die voor behoorlijk wat restricties rondom het aankoopbeleid zorgen.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: