'Koeman, Xavi: Barça behandelt legendes slecht'

'Barcelona behandelt zijn legendes zó slecht: Messi, Koeman en nu Xavi'

25 mei om 07:43

Het vertrek van Xavi als trainer van FC Barcelona doet het nodige stof opwaaien. Ook Sevilla-coach Quique Sánchez Flores en Paris Saint-Germain-oefenmeester Luis Enrique springen voor de 44-jarige clublegende op de bres.

"Barcelona behandelt zijn legendes zó slecht", oordeelt Sánchez Flores tijdens zijn vooruitblik op het La Liga-duel met Barça van zondagavond. "Eerst Messi, toen Koeman en nu Xavi... Hij is een legende van de club. Vorig seizoen werd hij nog kampioen van Spanje."

Volgens Sánchez Flores zouden de Catalanen zuiniger moeten zijn op hun legendes. "Zij vormen namelijk de connectie tussen de manager en de fans. Het zorgt voor binding met de club als je goed omgaat met clubiconen."

Ook Luis Enrique is verrast door het vertrek van Xavi, nadat Barça eerder nog moeite deed om hem terug te laten komen op zijn besluit om zelf op te stappen. "Ik heb na het duel met Barcelona in de Champions League twee dingen tegen Xavi gezegd: ga door bij Barcelona en ga door met dezelfde mentaliteit", stelt de PSG-trainer, die een terugkeer in Camp Nou zelf uitsluit.

Eerder sprak Koeman zich al uit over Laporta. De bondscoach van Oranje erkende bij Veronica Offside dat hij geen fan is van de voorzitter. "Je ziet het ook met Xavi nu weer." Presentator Wilfred Genee meende dat het logisch is dat Xavi zich heeft uitgesproken over de financiële positie van de club. "Dat zei ik ook", vulde Koeman aan. "Alleen mocht ik niet voor tweehonderd miljoen investeren, dat hebben ze nu wel gedaan."

Spaanse media menen dat Xavi moet wijken omdat hij zich de woede van preses Joan Laporta op de hals heeft gehaald. De voormalig topspeler wees naar de moeizame financiële situatie van Barça als mede oorzaak van de mindere sportieve resultaten. Hansi Flick zal het stokje hoogstwaarschijnlijk overnemen.