Kaplan opgenomen in voorselectie Turkije

Nieuwe EK-voorselectie druppelt binnen: eindtoernooi lonkt voor Ajax-verdediger

25 mei om 14:30

Bondscoach Vicenzo Montella heeft Ahmetcan Kaplan opgenomen in de 35-koppige voorselectie van Turkije. De centrale verdediger veroverde in de tweede seizoenshelft een basisplaats bij Ajax. Daar lijkt hij nu mogelijk de vruchten van te plukken. 

Sinds zijn entree in de Ajax-basis kwam Kaplan tot dertien wedstrijden in de hoofdmacht. Zijn debuut voor Turkije maakte hij nog niet, al kwam hij al wel uit voor diverse jeugdteams. Zeker van deelname aan het EK is hij nog niet. Montella zal nog elf namen van zijn lijst moeten schrappen, om zo tot een definitieve selectie te komen. 

In de voorselectie is ook plaats voor Ferdi Kadioglu. De oud-speler van NEC heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug bij Fenerbahçe en speelde al vijftien interlands voor Turkije. 

De nummer drie van het WK 2002 neemt het op het EK in Duitsland op tegen respectievelijk Georgië, favoriet Portugal én tot slot Tsjechië. In de voorselectie is ook plek voor de in Den Haag geboren Oguz Aydin. VoetbalPrimeur sprak de aanvaller van Alanyaspor, die een ijzersterk seizoen achter de rug heeft, vorige week nog. Lees dat interview hier