Shearer steunt Erik ten Hag voor de FA Cup-finale

Shearer steunt Ten Hag en hekelt United-bestuur: 'Hij is respectloos behandeld'

25 mei om 14:53
Laatste update: 25 mei om 15:56

Alan Shearer heeft het vlak voor de FA Cup opgenomen voor Erik ten Hag. Het cruciale duel met Manchester City is volgens diverse Engelse media zijn laatste wedstrijd als manager van Manchester United. De afgelopen weken is hij onjuist behandeld, stelt de voormalig topspits. 

"Hij is respectloos behandeld en dat is gewoon verkeerd", begint Shearer zijn betoog voor de camera van de BBC. De all-time topscorer van de Premier League, die het leeuwendeel van zijn treffers voor Newcastle United maakte, haalt vervolgens uit naar het bestuur. "De stilte is oorverdovend."

Shearer doelt daarmee op het feit dat de bestuursleden van United al wekenlang geen duidelijkheid verschaffen omtrent de positie van Ten Hag. "De eigenaren zijn zo geweldig en briljant, en hebben blijkbaar allemaal toppers op verschillende posities neergezet, maar niemand heeft één woord gezegd tegen hem over zijn baan, en of hij veilig zit of niet", vervolgt de analist cynisch. 

"Vanuit een menselijk oogpunt is dat gewoon verkeerd", besluit Shearer. De kraker tussen City en United begint om 16.00, en is te volgen in deze live-omgeving van VoetbalPrimeur. 

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!