Ten Hag ziet sterk fundament en wil paar aankopen

Ten Hag ziet sterk fundament en wil paar aankopen: 'Dan richting topvier'

25 mei om 10:54

Erik ten Hag ziet ondanks de teleurstellende achtste plaats van dit seizoen voldoende perspectief bij Manchester United. De Nederlandse manager vindt dat er een goed fundament ligt en dat een paar gerichte aankopen het team verder kunnen helpen.

Ten Hag wijt het teleurstelende jaar van The Mancunians vooral aan het vele blessureleed in zijn selectie. Van een mogelijk ontslag gaat hij mede daardoor niet uit. "Daar ben ik zelf totaal niet mee bezig, want ik weet wat er nodig is om er met deze club weer bovenop te komen. Daar gaat elke dag al mijn energie naar toe", zegt hij in het uitgebreide interview met Voetbal International.

Ten Hag beseft dat United in onrustig vaarwater zit door de sportieve resultaten, de blessures en de nieuwe eigenaren. "Het is allemaal negatief, maar ondanks alle problemen, is het fundament bij de club sterker geworden", stelt de ex-coach van Ajax. "Met talenten als Mainoo, Garnacho, Højlund en ook iemand als Amad Diallo, die zich heel sterk heeft ontwikkeld, ziet de toekomst er goed uit. Als blessuregevallen als Martínez, Shaw en ook Malacia weer wedstrijdfit zijn en een reeks duels kunnen spelen, krijgen we een boost. Of iemand als Mason Mount, een belangrijke speler, maar die zit momenteel in zijn vijfde blessure van het seizoen."

In Shaw heeft Ten Hag veel vertrouwen, zo blijkt. "Shaw is de beste linksback van de wereld, die is zo goed, alleen, hij heeft aan het begin van zijn carrière wel een hele ernstige blessure gehad. Daardoor zal hij nooit zestig wedstrijden in een jaar kunnen spelen." Verder meent hij dat er door spelers als Andre Onana, Bruno Fernandes, Scott McTominay en Harry Maguire 'een stevig fundament ligt'. "Als we nu een goede transferwindow maken, dan kunnen we het opbouwen echt weer gaan oppakken en mooie stappen zetten. We moeten er een spits bij hebben, bij Højlund. En stel dat het lukt om nog een centrale middenvelder en een vervanger voor Varane te halen, dan denk ik dat het er voor volgend seizoen heel goed uitziet."

Ten Hag denkt volgend seizoen om de Champions League-tickets te kunnen strijden. "Met de kanttekening dat de spelers fit zijn en blijven. Dan kan je met zo’n elftal richting de topvier gaan spelen. Dat geeft hoop en is ook realistisch in mijn ogen."