Tiental Leverkusen richt zich op tegen stuntploeg Kaiserslautern: dubbel een feit

Tiental Leverkusen richt zich op tegen stuntploeg Kaiserslautern: dubbel een feit

25 mei om 21:59

Bayer Leverkusen had het niet makkelijk tegen Tweede Bundesliga-club 1. FC Kaiserslautern, maar de Duitse kampioen heeft ook beslag gelegd op de DFB Pokal. Dat deed Leverkusen met tien man, drie dagen na de verloren Europa League-finale tegen Atalanta Bergamo.

Woensdagavond was de teleurstelling nog groot bij Leverkusen, dat in de finale van de Europa League met 3-0 ten onder ging tegen Atalanta. De formatie van Xabi Alonso moest zich echter snel zien te revancheren: drie dagen later stond de finale van de DFB Pokal namelijk al op het programma. Daarin nam Leverkusen het op tegen stuntploeg Kaiserslautern, dat dit seizoen dertiende werd in de Tweede Bundesliga.

De eerste goal van de wedstrijd viel al na zeventien minuten. Met een geweldige uithaal vanaf een metertje of twintig trof Granit Xhaka doel, waardoor Leverkusen al snel de leiding greep. Die Werkself bleven vervolgens de dominante partij, maar ze kregen vlak voor rust wel een flinke tik te verwerken: Leverkusen-verdediger Odilon Kossounou kreeg zijn tweede gele kaart na een ongelukkige overtreding, waardoor de op papier uit spelende ploeg verder moest met tien man.

Tussen het oponthoud dat aan het begin van de tweede helft ontstond door vuurwerk door, ging Kaiserslautern zich steeds meer melden voor het doel van Leverkusen. De Duitse kampioen loerde juist iets meer op de counter. Dat leverde Jeremie Frimpong een kwartier voor tijd een goede mogelijkheid op, maar hij leverde de bal zo in.

Uiteindelijk wist het tiental van Leverkusen de overwinning over de streep te trekken. Zo legt het beslag op de DFB Pokal, waardoor de dubbel een feit is. Het is voor de tweede keer in de clubhistorie dat Leverkusen het Duitse bekertoernooi wint, nadat dit voor het eerst lukte in 1993.