Perez pleit voor drastische maatregelen: 'Twee maanden zonder publiek'

Perez ziet in Griekenland oplossing voor rellen: 'Nu niets meer gebeurd'

26 mei om 21:39
Laatste update: 27 mei om 00:38

Kenneth Perez denkt een interessante oplossing te hebben voor de vele stakingen in het Nederlandse voetbal. Nadat het ook in de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles uit de hand liep, ziet Perez wel wat in de oplossing die men in Griekenland heeft geprobeerd: twee maanden lang geen bezoekers toestaan bij wedstrijden.

"Je kent mijn standpunt: harde maatregelen, hele harde maatregelen", verwijst Perez bij ESPN naar zijn eerdere uitspraken, waarin hij aangaf dat hij pleit voor het geheel spelen zonder publiek. Presentator Milan van Dongen stelt dat er aanvankelijk wellicht zonder uitsupporters gespeeld kan worden, maar dat lijkt Perez niet genoeg.

De Deen geeft aan dat hij wel heil ziet in de aanpak die men in Griekenland heeft gehanteerd, namelijk twee maanden geheel zonder publiek spelen. Wanneer Van Dongen suggereert dat het daar erger is, laat Perez zijn mening duidelijk horen. "Nu gaan we zeggen dat het in dat soort landen erger is? Er wordt daar vuurwerk in de vakken gegooid, en wat gebeurt er hier vandaag?"

"Waar het op neer komt is dat er daar twee maanden zonder publiek is gespeeld, hebben wij van Nordin Ambrabat gehoord", gaat Perez verder. "Wij waren ook benieuwd wat er dan daarna is gebeurd, Nordin zegt dat er sindsdien niets noemenswaardigs is gebeurd. Dat is voor een land als Griekenland, wat jij bestempelt als 'veel erger'… daar is nu niets noemenswaardigs gebeurd."

"Het is een keuze die je eigenlijk helemaal niet wil maken", stelt Perez. "Er is gewoon iets in het voetbal… verliezen is geen optie. Ze denken: als dat gebeurt, dan maken we rotzooi. Dat is jammerlijk."