Xavi besluit periode bij Barcelona met zege op Sevilla

Xavi dankt Fermín Lopez en neemt afscheid met overwinning op Sevilla

26 mei om 23:12
Laatste update: 26 mei om 23:14

Xavi heeft zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van FC Barcelona bekroond met een overwinning op Sevilla. Dankzij goals van Robert Lewandowski en Fermín López waren de Catalanen met 1-2 te sterk in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Youssef En-Nesyri trefzeker was voor de thuisploeg.

Na een kwartier greep Barcelona de leiding. Na fraaie combinaties van Lamine Yamal, Pedri and João Cancelo op rechts, legde Yamal een voorzet neer bij de tweede paal, waar Lewandowski de bal zonder aarzeling binnenschoot, en zijn club de voorsprong bezorgde.

Na een half uur spelen stond het echter weer gelijk. Boubakary Soumaré werd op het middenveld niet onder druk gezet en wist uiteindelijk spits Youssef En-Nesyri te vinden, die Marc-André ter Stegen wist te verschalken: 1-1.

Pedri kreeg kort erna de kans om Barcelona weer op voorsprong te zetten, maar de middenvelder zag zijn kopbal van korte afstand gepareerd worden, waardoor het resultaat slechts een corner was. Uit een voorzet van Yamal kon ook Andreas Christensen vervolgens bijna inkoppen, maar hij miste het doel net. Kort voor rust was ook Cancelo dichtbij een doelpunt, maar ook de Portugees zag zijn inzet gekeerd worden.

In de tweede helft deed Barcelona er wederom een kwartier over om tot scoren te komen. Fermín López kreeg de bal op de linkerflank aangespeeld, waarna hij naar binnentrok en zijn rechtervoet zocht. Met succes: met een fraai schot schoot López zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning. Barcelona eindigt als tweede in La Liga.