Xavi neemt Laporta niets kwalijk

Xavi neemt Laporta niets kwalijk na ontslag: 'Ik respecteer zijn beslissing'

25 mei om 13:50
Laatste update: 26 mei om 20:38

Xavi neemt voorzitter Joan Laporta niets kwalijk na zijn gedwongen vertrek bij FC Barcelona. De clublegende moet na dit weekend alsnog vertrekken uit Catalonië. 

Het was de afgelopen weken behoorlijk onrustig bij Barcelona. Xavi zou aanvankelijk vertrekken, maar toen het bestuur een dringend beroep op hem deed, wilde hij toch langer doorgaan. Na uitspraken over de financiële beperkingen van de club, kreeg hij alsnog zijn ontslagbrief. 

"Het zijn moelijke dagen geweest", erkent Xavi zaterdag op de persconferentie in aanloop naar zijn laatste wedstrijd tegen Sevilla, opgetekend door diverse Spaanse media. "Ik heb een zuiver geweten, dus ik ben trots en blij. Het is geen gemakkelijke situatie geweest en we hebben goed werk geleverd. Het was een eer", vertelt de voormalig topmiddenvelder. 

Laporta kreeg de afgelopen dagen behoorlijk wat kritiek te verduren. Hij zou Xavi tijdens een verblijf in het ziekenhuis op de hoogte hebben gesteld van zijn ontslag. "Ik kan zijn beslissing alleen maar respecteren", blijft Xavi respectvol. "We hebben elkaar de hand geschud en elkaar het beste gewenst. Ik wens hem veel succes. Ze geloven dat de club een koerswijziging nodig heeft. Ik was nog steeds gemotiveerd om door te gaan, maar het mocht helaas niet zo zijn. Ik heb geen problemen met de voorzitter. Ik blijf fan van deze club."

Xavi was in totaal 2,5 jaar trainer van Barcelona, waarmee hij vorig seizoen de landstitel wist te winnen. Hoogstwaarschijnlijk wordt hij opgevolgd door Hansi Flick.