Nederlands elftal maandag bijeen in Zeist

Voorbereiding op EK officieel van start: Koeman ontvangt internationals in Zeist

27 mei om 06:45
Laatste update: 27 mei om 06:59

Ronald Koeman begint maandag met een groot deel van zijn voorlopige selectie aan de voorbereiding op het EK in Duitsland. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zeventien internationals uitgenodigd voor een trainingsstage van in totaal drie dagen. 

Uitgenodigd door Koeman zijn Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst. 

Komende zaterdag sluiten de meeste andere Oranje-internationals aan. Donyell Malen en Ian Maatsen zullen dan nog ontbreken. Het Borussia Dortmund-tweetal speelt die avond de Champions League-finale tegen Real Madrid. 

De voorlopige selecte van Oranje voor het EK bestaat tot komende woensdag uit dertig spelers. Koeman maakt in de loop van die dag zijn definitieve selectie bekend, alvorens Oranje op 11 juni richting Duitsland trekt. Op 6 juni en 10 juni oefent het Nederlands elftal nog tegen respectievelijk Canada en IJsland.