Olij trots op uitverkiezing in voorselectie Oranje

Oranje-kandidaat gaat de strijd aan: 'Dat is iets wat niet normaal is'

27 mei om 09:19

Nick Olij is trots op zijn uitverkiezing in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. De goalie gaat de strijd aan met Mark Flekken, Bart Verbruggen en Justin Bijlow, want er zal waarschijnlijk nog één keeper afvallen.

"Ik ga me maandag melden. Dat is een feit. Wat daar verder uitkomt, zal ik moeten afwachten", reageert Olij in gesprek met De Telegraaf. Hij is vastberaden om zichzelf te laten zien op de trainingsstage in Zeist. "De eerste drie dagen ben ik sowieso daar en dan zien we het wel. Op voorhand ben ik heel blij, dat ik daar aanwezig mag zijn vanuit een club als Sparta. Dat is iets wat niet normaal is en waar je als speler en als club trots op mag zijn."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Sparta Rotterdam

  • logo

    Heracles Almelo

Desgevraagd gaat Olij in op zijn individuele prestaties in het afgelopen seizoen met Sparta Rotterdam, waarin de club onderuit ging in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. "Een goed seizoen, waarin ik een hoog niveau heb kunnen halen", aldus de 28-jarige doelman. "Vorig jaar was alles top. Dit jaar heb ik het gewenste niveau gehaald wat ik van mezelf vraag."

Olij merkt dat Sparta sinds vorig jaar een stap vooruit heeft weten te zetten. Dit seizoen hebben ze geprobeerd om die lijn door te zetten. "Ik denk dat het zeker niet altijd gemakkelijk is geweest dit seizoen", vertelt de goalie. "Maar zeker in de laatste fase hebben we een goede reeks neer kunnen zetten en zijn we in een bepaalde flow terechtgekomen. Het was helaas net niet goed genoeg voor de finale."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!