'McKenna niet meer in beeld bij Chelsea'

'Man United heeft concurrent minder in eventuele strijd om Ten Hag-opvolger'

27 mei om 11:56

Kieran McKenna is niet langer in de race om manager van Chelsea te worden. Dat meldt The Athletic. Die beslissing heeft mogelijk invloed op de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United.

The Athletic meldt dat de zoektocht van Chelsea naar een nieuwe manager zijn kookpunt nadert. McKenna is niet meer in de race om komend seizoen aan het roer te staan bij de Londenaren. Alleen Leicester City-manager Enzo Maresca en Thomas Frank van Brentford staan nog op de lijst. Dat betekent dat Manchester United een concurrent minder heeft in de eventuele strijd om de succescoach van Ipswich Town.

McKenna wordt namelijk ook genoemd als een van de mogelijke vervangers van Erik ten Hag. Manchester United beslist komende dagen over de toekomst van de Haaksberger, die zaterdag met The Mancunians beslag wist te leggen op de FA Cup. Manchester City werd met 1-2 verslagen. De beschikbaarheid van McKenna kan een rol spelen in de besluitvorming van de United-directie.

Ipswich Town promoveerde onder leiding van McKenna naar de Premier League. De Noord-Ier werkte in het verleden als jeugdtrainer en als onderdeel van de staf bij Manchester United. Naast McKenna worden ook Mauricio Pochettino en Frank genoemd.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: