Stekelenburg ziet uitstekende ontwikkeling bij Frimpong

Frimpong ontvangt lof na uitstekende ontwikkeling: 'Écht een machine'

27 mei om 14:56
Laatste update: 27 mei om 16:34

Maarten Stekelenburg, voormalig assistent-bondscoach van Oranje, ziet in Jeremie Frimpong een hele complete voetballer. De uitblinker van Bayer Leverkusen heeft in de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. 

Bij Manchester City hoorde toenmalig Oranje O19-bondscoach Stekelenburg voor het eerst over Frimpong. Hij was daar op bezoek om jeugdinternationals Rodney Kongolo en Javairô Dilrosun aan het werk te zien, maar daar leerde hij ook Frimpong kennen. "Het viel me direct op wat voor ontzettend open jongen hij is. Hij was ontzettend vriendelijk en heel erg beleefd", aldus Stekelenburg in gesprek met Voetbal International

Volgens Stekelenburg is Frimpong vanaf hun kennismaking al enthousiast geweest over het spelen in Oranje. "Hij had daar zelf helemaal geen twijfels over", zo vertelt de assistent-trainer van Frank de Boer op het EK 2020. De vleugelverdediger kon op vroege leeftijd al twee helften volle bak gaan. "Hij is ook een jongen die het verdedigen niet laat versloffen en in de omschakeling altijd terugkomt. Hij heeft het totaalpakket."

Stekelenburg gaf destijds in zijn O19-selectie de voorkeur voor Lutsharel Geertruida boven Frimpong, maar de oefenmeester nam wel contact op met jeugdspeler van Manchester City. "Dan leg ik het uit, zodat zo’n jongen niet denkt: Ik hoor niks van Nederland en ik ga shoppen in Ghana. Zo’n talentvolle jongen probeer je natuurlijk wel binnenboord te houden", aldus Stekelenburg, die een uitstekende ontwikkeling ziet bij Frimpong. "Hij is vooral veel volwassener geworden in zijn spel, heeft meer vastigheid in zijn passing en maakt bijna altijd de goede keuzes. Door het spelen van wedstrijden op eerste elftal-niveau is hij fysiek écht een machine geworden."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: