Chelsea dicht bij aanstelling Maresca

'Chelsea bespreekt laatste details met dure opvolger Pochettino, akkoord nabij

27 mei om 16:17
Laatste update: 27 mei om 16:30

Chelsea is dicht bij de aanstelling van Leicester City-manager Enzo Maresca als nieuwe hoofdtrainer. Beide partijen naderen een akkoord over een verbintenis van twee of drie jaar, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Bij Chelsea moet Maresca de opvolger worden van de ontslagen Maurico Pochettino. Naast eerstgenoemde stonden naar verluidt ook de namen van Roberto De Zerbi, Kieren McKenna (Ipswich Town) en Thomas Frank (Brentford) op de shortlist om op Stamford Bridge aan de slag te gaan.

In het afgelopen weekend hebben positieve gesprekken plaatsgevonden tussen Chelsea en Maresca. De oefenmeester is enthousiast om in Londen aan het werk te gaan als hoofdtrainer. Er worden geen problemen verwacht over de persoonlijke voorwaarden, maar The Blues zullen nog wel met Leicester City een akkoord moeten bereiken om het contract af te kopen. Dit bedrag zal waarschijnlijk rond de tien miljoen euro liggen.

Het laatste detail wat wordt besproken tussen Chelsea en Maresca is de duur van zijn contract. De Italiaan kan op Stamford Bridge een contract tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar of hij tekent een verbintenis voor de komende drie seizoenen. 

In het afgelopen seizoen wist Meresca met Leicester City te promoveren naar de Premier League. Dit betekent dat de club na een jaar afwezigheid komende jaargang weer terugkeert op het hoogste niveau in Engeland. De Italiaanse oefenmeester werd in juni 2023 aangesteld als de opvolger van imterim-trainer Dean Smith. 

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!