Verbijstering groot bij Rondo: 'Heel gek om daarom Xavi te ontslaan'

Verbijstering groot bij Rondo: 'Heel gek om daarom Xavi te ontslaan'

28 mei om 07:12

Marco van Basten, Ruud Gullit, Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst kijken met verbijstering naar de gang van zaken bij FC Barcelona. De Catalanen zetten onlangs Xavi Hernandez op straat na een lange soap tussen de trainer en clubvoorzitter Joan Laporta. 

"Het voelt allemaal een beetje stijlloos aan, hoe het daar allemaal gegaan is bij Barcelona", trapt presentator Wietse van der Goot af in Rondo. Xavi zou aan het eind van het seizoen vertrekken, liet zich overhalen door voorzitter Laporta om te blijven maar werd vervolgens alsnog ontslagen. Van Bronckhorst vindt er het zijne van. "Het is natuurlijk raar. Ik vermoed dat er iets gebeurd is", doelt hij op de gevolgen van de uitspraken van Xavi over de financiën van de club. 

"Hij zei gewoon waar het op stond", haakt Van Basten in. "Hij was realistisch. Wat is daaraan gelogen?" Volgens Boulahrouz is de voorzitter in zijn eer gekrenkt, terwijl Gullit meent dat Laporta de slechte financiële situatie van de Catalanen zoveel mogelijk onder het tapijt wil schuiven. "Dat wil je verdoezelen en niet zo naar buiten brengen."

Van Basten: "Ik vind het heel gek dat dat een reden is om een trainer te ontslaan." Van Bronckhorst denkt te weten waar de schoen wringt. "Wat je de laatste dagen leest, is dat Xavi nieuwe spelers aan wil trekken. Dat geld is er niet op dit moment, waardoor hij met de selectie moet werken die er nu is. Dan heb je niet het geld om de spelers te halen en voelen de spelers die er nu zitten zich ook niet fijn."

Aan Xavi heeft het in ieder geval niet gelegen, luidt het eindoordeel aan tafel. "Hij heeft het heel goed gedaan met de middelen die hij tot zijn beschikking had."